Elzenhiem ripping houthok

 

Impressie

> Home

> Zorgboerderij

- missie&visie

- impressie

- foto's

> Houtvergassing

> Elzensingels

- Geschiedenis

> Contact

Het is 9.00, langzaam druppelen de jongens binnen. We starten met een kop thee om rustig te starten en de werkzaamheden door te spreken.

De jongens feliciteren elkaar want ze hebben gisteren hun theorie-examen voor het trekkerrijbewijs gehaald. Een mooie bekroning van elke woensdagmiddag een jaar hard studeren samen met een begeleider.

E. gaat vanochtend aan de slag met de koeien. De roosters moeten schoongemaakt worden. Ze beginnen inmiddels aan hem gewend te raken. J. gaat de kleine dieren voeren; konijnen, cavia’s en de kippen. De eieren van de kippen worden ook geraapt. H. zet het voer binnen voor de koeien en het jongvee. A. voert de paarden. Als R. wat later komt vult hij de houtkachel.

Om 10.00 nemen we pauze om koffie te drinken. De jongens vertellen over de vragen van het examen.

De werkzaamheden voor de ochtend worden afgerond en om 12.00 hebben we lunchpauze. Maar eerst nog even een potje tafelvoetbal. Er wordt fanatiek gespeeld. Na de pauze even een half uur op de banken van de leefruimte en dan weer aan de slag.

Het is mooi weer en vanmiddag gaan we met z’n allen het land in. Er moeten een nieuwe afrastering worden gemaakt. Met z’n allen zitten we achter in de kar die aan de quad hangt. We hebben wat flessen drinken meegenomen, want er zal worden gezweet.

Om 15.15 keren we terug naar de boerderij, iets later dan normaal. 15.00 staat normaal de koffie klaar, die J. zet. We drinken met z’n allen en sluiten de dag af. Er wordt gevraagd wat de jongens willen eten want morgen is het woensdag en dan wordt er tussen de middag gezamenlijk gekookt en warm gegeten. Zelfgemaakte pizza wordt het.

Iets voor vier uur ruimen we de kar leeg en doen we laatste klusjes. Om 16.00 vertrekt iedereen naar huis.